Tomatfylld kyckling med ris

Ingredienser:
600 g tunnskivad kycklingfilé
5 msk tomattapenade
2 msk vetemjöl
1/2 tärning kycklingbuljong
2 dl mjölk
1 dl grädde
olja att steka i
salt och peppar
ris
vitkål
gurka
Dressing (räcker till 900 g vitkål):
3/4 olja
1/2 dl vitvinsvinäger
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk socker

Gör så här:
Koka ris
Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda, bred på tomattapenade och vik på mitten.
Bryn skivorna i olja tills de får stekyta (ca 1-2 minuter på varje sida). Använd gärna en rymlig stekpanna.
Pudra över 2 msk vetemjöl, tillsätt smulad kycklingbuljong, mjölk (lite i taget) och grädde. Rör försiktigt runt i såsen så att ingredienserna blandas.
Koka upp och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt (ca 5 minuter).
Servera kycklingen med ris, gurka och riven vitkål.

Dressing till vitkål:
Blanda 3/4 dl olja, 1/2 dl vitvinsvinäger, 3/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk socker i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över 900 g finstrimlad vitkål.
Salladen räcker till flera middagar.

Receptet kommer från Linas Barnkasse.

Skriven av