Toms Minestrone

Minestrone

Ingredienser:
2 chorizo eller annan kryddstark korv, skuren i 1 cm tjocka skivor
1 gul lök, hackad
2 msk rapsolja
2 medelstora morötter, i slantar
1 liten palsternacka, i skivor
1 burk krossade tomater
1 liten zucchini, skuren i halvmånar
1,5 liter hönsbuljong
1 burk vita bönor, à 400 g (kikärtor går också bra)
3 stjälkar bladselleri, i strimlor
1 vitlöksklyfta
150 g babyspenat
3 msk pesto
1 tsk salt
peppar
riven parmesanost

Gör så här:
1. Fräs lök och och korv i olja i en gryta.
2. Lägg i morötterna, palsternackan, zucchinin och tomaterna.
3. Slå över buljongen, koka upp och låt småputtra under lock ca 15 min.
4. Lägg i de avrunna bönorna och bladselleri. Riv ner vitlöken.
5. Koka ca 5 min till och lägg sedan i spenatbladen som bara precis behöver bli varma. Rör ner pesto.
6. Smaka av med salt och peppar ur kvarn.
Servera med parmesanost.

Ursprungsreceptet kommer från Bergenströms kokbok ”Under valnötsträdet”.

Skriven av