Torsk med stuvad blomkål á la Emil

Torsk med stuvad blomkål

4 pers

Ingredienser:
4 bitar torskrygg eller filé
potatis
1 blomkålshuvud
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk smör
några droppar citron
1 msk persilja
salt och peppar

Gör så här:

Koka potatisen. Bryt blomkålen i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten. Koka kålen nätt och jämt mjuk. ca 5-8 minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av väl. Gör stuvningen: rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och smöret. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar och några droppar citron. Lägg i blomkålen och värm stuvningen. Klipp över persiljan innan servering. Stek fisken i smör.

Skriven av