Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon Foto:©MiaKlitte

Här kommer en av topp fem i familjen kanske för att jag brukar ha i ganska mycket grädde så pannkakan blir frasig och fin. Enligt mig ett bra sätt att ta vara på grädden innan den går ut. Samt kanonkombinationen att ha i fettet från baconen istället för att smörja plåten och pannkakan blir ännu frasigare.

Ingredienser

8 dl mjölk/grädde

3,5 dl vetemjöl ev. blanda med en del grahamsmjöl

3 ägg

3 pkt bacon

Gör så här

Blanda hälften av mjölken/grädden med allt mjöl. När du fått en jämn smet häll i resterande vätska och äggen.

Låt smeten stå till sig medan du steker bacon knaprigt. Häll i bacon med fettet i en långpanna och sedan smeten ovanpå. Fördela baconen jämnt så det blir rättvist- väldigt viktigt.

225 grader i ca 15-25 minuter beroende på ugn.

Serveras med hemmagjord drottning- eller blåbärssylt samt rotfrukter i olika färger och former.

Skriven av

Med båda fötterna i den skånska myllan älskar jag att arbeta med säsongens lokala råvaror i köket. Att servera mat som i sin tur älskas av mina killar, sambon och de två sönerna, är alltid en utmaning. Mina grytor äts mer än gärna men att få till de där snabba och enkla vardagsmåltiderna kräver mer energi. Så förhoppningsvis kan jag såväl finna inspiration som föra vidare några av de recept som fungerat hos oss här på Vardagsmaten. Vi hörs och ses bland slevar och grytor!