Varmrökt lax med romsås

Varmrökt lax med romsås Foto:©MiaKlitte

Vår stora kille har verkligen gillat varmrökt lax länge. Väldigt enkelt och gott samt tar max koktiden på potatisen, som jag i kristider delar. Som jag skrivit tidigare så gör vi olika tillbehör då den lille älskar ris medan den store bara äter potatis.

Ingredienser
Varmrökt lax
Cremé fraiche
½ burk röd rom
Salt & peppar
Ris/potatis

Gör så här
Sätt på potatis/ris.
Blanda en liten burk cremé fraiche med en halv burk rom. Smaka av med salt och peppar. Denna sås är Davids specialite.
Riv rotfrukter. Värm grönsaker och eventuellt laxen.
Servera!

Skriven av

Med båda fötterna i den skånska myllan älskar jag att arbeta med säsongens lokala råvaror i köket. Att servera mat som i sin tur älskas av mina killar, sambon och de två sönerna, är alltid en utmaning. Mina grytor äts mer än gärna men att få till de där snabba och enkla vardagsmåltiderna kräver mer energi. Så förhoppningsvis kan jag såväl finna inspiration som föra vidare några av de recept som fungerat hos oss här på Vardagsmaten. Vi hörs och ses bland slevar och grytor!