Meny vecka 7

Lasagne

Chicken flaskkarre Paj Lasagne

Lasagne är så gott! Barnen älskar det och hjälper gärna till att förbereda, det är en riktigt bra matlåda, och till råga på allt är lasagnen nästan ännu godare dagen efter. Perfekt att göra mycket av – och finfin bjudmat med ett gott rödvin till och en lyxig sallad. Det tar förstås en stund att laga lasagne, därför är det bäst som fredagsmiddag när man ofta har lite mera tid.

Den här veckan inleder vi med två gamla godingar: ost- och skinkpaj och chicken á la king. Receptet på fläskkarré med tomatsalsa är från Coops matkasse. Tomatsalsan blev en succé i sin enkelhet, och den funkar till en massa andra maträtter också.

Smaklig måltid!

/Sara
Inköpslista:

Chicken à la king
Ca 4 dl skuret kött från kokt, stekt, eller grillad kyckling (drygt en halv kyckling)
Ca 200 g champinjoner
3 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 strimlad röd paprika
1 hönsbuljongtärning
soja
ris

Fläskkarré med tomatsalsa
1 kg potatis
1 rödlök
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
4 skivor fläskkarré
3-4 st tomater
(Koriander)

Ost- och skinkpaj
150 g rökt eller kokt skinka
Purjolök
Ägg
3 dl mjölk
3-4 dl riven ost

Lasagne
250 g färska lasagneplattor
1-2 gula lökar
300 g nötfärs
400 g krossade tomater
Tomatpuré
Buljongtärningar
Torkad basilika
Vitlök
7 dl mjölk
3 dl riven ost

Skriven av