Vilda grytan

Det är kombinationen av syrligheten från balsamvinägern och sötman från gelen som gör denna sås till en smakrik rätt.

Ingredienser
2 pkt renskav eller viltskav (a 240g)
2 rödlökar
2 tsk vetemjöl
3 dl grädde (matlagningsgrädde eller mellangrädde)
1 tsk kinesisk soja
1 tsk balsamvinäger
1 msk svartvinbärsgele
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
1 tsk stötta enbär

Gör så här:
1.Skala och skär löken i klyftor.
2.Stek köttet i en panna och dra isär med en gaffel. Lägg ner löken låt den steka med en stund.
3.Blanda grädden med de övriga ingredienserna i en separat skål och rör om.
4.Strö mjölet över köttet häll sedan gräddblandningen i pannan. Rör om ordentligt och låt koka 3-4 min.
5.Servera med potatis – antingen pressad som vi brukar göra – eller kokt.
6.Grönsaker till – Broccoli och rivna morötter.

Från arla.se

Skriven av

Inga kommentarer to “Vilda grytan”