Viltmästarskav med solgult ris

viltskav Foto: ©PetraKristiansson

Det här är riktig snabbmat. Lätt som en plätt och gott. Ingredienserna kan varieras efter eget tycke och smak.

Ingredienser
1 paket Viltmästarskav (eller 2 paket om man är en stor och hungrig familj)
En liten lök
1 äpple
Champinjoner, 10 st ungefär.
ca. 2 dl matlagningsgrädde
smör,salt, peppar, timjan
Ris
Grön paprika, morötter

Gör så här
1. Sätt på riset. Ha i lite gurkmeja i kokvattnet så får riset en vacker gul färg.
2. Skala och hacka löken. Skär äpplet i småbitar. Dela champinjonerna.
3. Skär Viltmästarskaven i bitar och stek i en klick smör. Lägg undan på en tallrik.
4. Fräs lök, champinjoner och äpple.
5. Lägg i den stekta skaven.
6.Häll på grädden och smula i timjan. Låt puttra en liten stund.
7. Salta och peppra.

Servera med exempelvis ris, paprikabitar och morötter.

Receptet är eget påhitt

Skriven av