Vinnaren är korad

Tusen tack för era bidrag i tävlingen om en matkasse från Coop Online hem till dörren. Vinnaren är tvåbarnsmamman och arbetsterapeuten Paula Larkander från Helsingborg. Paula jobbar till vardags med att hjälpa människor med att hitta sin vardagsbalans. Hon tävlar  med följande bidrag:

”Barnen hjälper till hemma, vilket vi tror ger ökad förståelse för allt som görs i livet samt ett ökat lugn och mindre tjat för alla. Har mött sexåring som inte ens visste var kylskåpet var!!
Vi använder oss framförallt av appen ”Week calendar” där jag och Johan kan se hela familjens aktiviteter samt att vi har en gemensam för familjen. Barnen kan bara se sin egna och den gemensamma. Elvaåriga Ella lägger (i sin egen kalender, så inte vi andra ser) tex in en påminnelse för vilken dag hon ska packa gympakläder, vilken läxa som ska göras på vilken dag och när hon ska gå ut med hunden Bertil. Även lillasyster Signe, 8, gör på liknande sätt. Det låter kanske inrutat, men detta gör att vi slipper hålla saker i huvudet och påminna varandra! Men ingen regel utan undantag, självklart frångår vi även vårt ”schema”. Det vi tycker är allra viktigast att boka in är de aktiviteter där vi njuter av livet, dom har ofta annars en tendens att nedprioriteras av en massa måsten.
Och slutligen använda sig av ambivalenskors: Ta ett vitt papper och dela in i fyra rutor. Överst till vänster ska det stå ”viktigt/brådskande”, i rutan nedanför ”oviktigt/brådskande”. Överst till höger ”viktigt/inte brådskande” och nedanför ”oviktigt/icke brådskande”. I första rutan hamnar kanske deklarationen om det är den andra maj, men om man har deklarationen framför sig att göra och det är i mars är den ju fortfarande lika viktig, men inte brådskande. Om man ska ha kalas om två timmar och hade tänkt baka en tårta så är det ju brådskande, men frågan är om det är så viktigt. Kanske går det lika bra att lösa genom att köpa en tårta?”
Tack för att du delar med dig Paula och grattis till matkassen från Coop Online. Vi skickar alla uppgifter om hur du går tillväga för att beställa din leverans!

Coop matkasse

Skriven av