Så kan du skydda ditt hem mot inbrott

Att skydda sitt hem mot inbrott är viktigt för att skapa trygghet och säkerhet för dig och din familj. År 2022 registrerades 10 975 inbrott i landet och många av dom hade säkert kunnat undvikas med vissa ganska enkla åtgärder som att se över lås och installera ett larm. Här kommer några bra tips och råd för att skydda ditt hem mot inbrott.

Öka säkerheten med ett bra larm

Genom att installera ett larm kan du avskräcka inbrottstjuvar och snabbt få hjälp om inbrott skulle inträffa. Det finns olika typer av larm att välja mellan, såsom larm med rörelsedetektorer, larm med kameraövervakning och larm som är kopplade till en larmcentral. Det är viktigt att välja ett larm som passar dina behov och att se till att det är korrekt installerat och fungerar korrekt, dessutom är det viktigt att fönster och dörrar har ett klistermärke som visar att du har ett larm. På verisure.se kan du jämföra olika larm och hitta det som passar dig bäst.

Installera säkra dörrar och fönster

Ett första steg för att skydda ditt hem mot inbrott är att installera säkrare dörrar och fönster. Det är viktigt att ha robusta och säkra dörrar och fönster som är svåra att bryta upp och som är godkända av försäkringsbolaget. Välj dörrar och fönster av hög kvalitet som är utrustade med säkerhetsfunktioner som exempelvis säkerhetsglas och flerstegslås. Det är också viktigt att se till att dörrar och fönster är ordentligt låsta när du lämnar hemmet.

Är det nödvändigt att installera säkerhetskameror?

Att installera säkerhetskameror kan vara en extra säkerhetsåtgärd för att skydda ditt hem mot inbrott. Säkerhetskameror kan avskräcka potentiella inbrottstjuvar och ge dig möjlighet att övervaka ditt hem även när du inte är där. Genom att ha synliga säkerhetskameror kan du skapa en känsla av övervakning och öka hemmets säkerhet. Det är viktigt att placera kamerorna på strategiska platser runt ditt hem och att se till att de är korrekt installerade, installera också en app i din telefon där du kan se vad som händer runt huset.

Skapa en trygg belysning inom- och utomhus

En annan viktig åtgärd för att skydda ditt hem mot inbrott är att skapa en trygg belysning både inom- och utomhus. Genom att ha bra belysning runt ditt hem kan du minska risken för inbrott och öka säkerheten. Installera belysning vid entréer, trädgårdar och andra områden där inbrott kan ske. Det är också en bra idé att använda timerfunktioner för att tända och släcka lampor när du inte är hemma, för att ge intrycket av att någon är hemma.