Hur en bra stol kan lindra ryggproblem

Många av oss blir sittandes flera timmar om dagen. Det kan orsaka ryggproblem, som kan ställa till de för oss privat och i arbetet. Om du måste sitta långa stunder om dagen, så då till att ha en stol som är så bra för ryggen som möjligt. Vanliga stolar är lätta att sjunka ner i och plötsligt sitter man i flera timmar med dålig hållning. Folk som spelar mycket spel kan besöka webbplatsen TopGamingChair för att hitta de bästa stolarna som är anpassade just för gaming.

Upptäck de olika egenskaperna hos en ergonomisk stol

En ergonomisk stol är i princip ett måste för att uppnå en bekväm och hälsosam sittställning. Det finns många olika egenskaper som gör en ergonomisk stol unik. För det första har de ofta justerbara armstöd, vilket gör att du kan anpassa dem till din kroppsform och storlek. Dessutom har de justerbara ryggstöd som inte bara ger extra stöd för ryggen utan de är även bra för nacken och axlarna när du sitter.

Många ergonomiska stolar har även lutningsfunktioner som gör att du kan vila din ryggrad i en bekvämare position. Ibland har de även en inbyggd sittdyna som ger extra komfort och stöd, samtidigt som den hjälper till att minska trycket på ländryggen.

Vanligtvis har de ofta andra funktioner som hjul, fotstöd och kuddar för extra komfort. Genom att välja en ergonomisk stol med alla dessa funktioner kan du vara säker på att du får den bästa sittupplevelsen. På så sätt minimerar du riskerna att få problem med ryggen genom mycket sittande.

Aktivera musklerna regelbundet om du sitter mycket

Om du har ett skrivbordsjobb, eller av andra anledningar blir sittandes mestadels av dagen, så är det viktigt att du rör på dig regelbundet. Ett tips är att ställa sig upp varje halvtimme och röra på sig lite bara för att aktivera musklerna. Vidare kan du försöka ta trapporna istället för hissen upp till kontoret. Den här typen av små vanor är bra för ryggen och musklerna om du ofta blir sittandes i flera timmar per dag.

På 1177.se skriver de att även de som tränar mycket och har en aktiv livsstil behöver ställa sig upp regelbundet under arbetsdagen för att aktivera musklerna om de har skrivbordsjobb. Det är alltså just det långa sittandet som inte är hälsosamt för oss. På 1177 kan du läsa om varför daglig rörelse är viktigt och hur det har en positivt påverkan på både stress och sömn.