Tips för din återhämtning – använd ett isbad från Polax

Vill du få ut det maximala av din träning? Då finns det olika saker som du kan göra för att du ska få ut så mycket som möjligt av det. Det kan bland annat vara att du fokuserar på din återhämtning. Du kan återhämta dig i ett isbad, där din kropp snabbare blir redo för träning eller annan fysisk aktivitet. Isbad är ett väldigt populärt och enkelt sätt att återhämta sig på, vilket också gör det till ett självklart val att prova först. Därför är det vettigt att du först provar ett isbad för att se om det hjälper dig – hitta inspiration hos Polax.

Isbad

Med ett Isbad Deluxe kan du enkelt och snabbt få ett bra isbad efter träningen. Du får allt du behöver i ett isbad. Det finns både gott om plats och en termometer inuti. På så sätt kan du hålla koll på att temperaturen är på optimal nivå. Temperaturen ska helst ligga runt 10 grader Celsius. Du kan läsa mer här om du vill veta ännu mer om fördelarna med ett isbad och vad du får ut av att använda ett efter ditt träningspass i samband med din återhämtning.

Recovery boots

Recovery boots är också ett jättebra sätt för dig att återhämta dig. Här är det bara dina ben som får ut något av det. Det fungerar lite som en massage, där luft blåses in i några byxor, som sedan trycker på dina ben och fötter. Det finns en mängd olika versioner som alla har olika funktioner och program. Det är därför en bra idé att du funderar över vilken modell du ska välja om du ska köpa Recovery boots.

Därför är återhämtning viktig för din kropp

Återhämtning är oerhört viktigt om du vill få ut det mesta av din träning och din kropp. Det är här din kropp behöver slappna av för att kunna prestera igen efter ditt träningspass. När du tränar förstörs dina muskelfibrer. När de växer ihop igen, så blir man starkare. Om du inte passar på att återhämta dig kommer dina muskelfibrer att byggas upp igen. Om du inte gör det kommer du att förlora muskelmassa och styrka. Det är därför viktigt på lång sikt att du ser till att din kropp återhämtar sig om du tränar mycket.